Overzicht betonafdrukken van de GIAN antislipstructuren (klik op foto)

GIAN: een dunne structuurmat die in de betonmal wordt geplakt

GIAN is de naam van de innovatieve structuurmat van Compañero. Deze structuurmat is makkelijk te verwerken en vele malen te gebruiken. Bij de Nederlandse en Belgische prefabbetonbedrijven zijn onze structuurmatten bekend. Hieronder staan voorbeelden van betonafdrukken gemaakt met behulp van de GIAN structuurmatten.

Onder het hoofdstuk testresultaten op deze website staan de resultaten van KIWA en/of TÜV Rheinland.

Naast de onderstaande beknopte informatie is ook uitgebreide informatie beschikbaar in deze documentatie.

 


GIAN 1 groot ruitstructuur (35 x 14 mm) - R12

De GIAN 1 groot ruit is t.o.v. de vroegere wafel klein* sterk verbeterd. Een verbrede afwateringsgroef voert hemelwater nu nog sneller af. Dit afvloeiingsproces wordt versterkt bij betreding van het betonnen loopoppervlak. Door het afrollen van de schoen wordt het water in de groef geperst. GIAN 1 groot gaat dus op twee manieren aquaplaning effectief tegen.

Een andere vernieuwing van GIAN 1 groot is de vergroting van de ruit. De nieuwe afmetingen zijn 35 x 14 mm. Dat levert een fraaier beeld op, want de vergrote structuur is rustiger voor het oog.

* de wafel klein blijft leverbaar onder de naam GIAN 0.

☷ ⇧


 

GIAN 1 ruit en wafel beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 1 groot ruitstructuur is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.

 

GIAN 0 kleine wafel (27 x 9 mm)

De GIAN 0 kleine wafel blijft leverbaar onder de naam GIAN 0.

☷ ⇧


 

GIAN 0 ruit en wafel beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 0 kleine wafel is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: goed.

GIAN 2 zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 2 zandstraalstructuur is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 2 zandstraalstructuur - R13

De GIAN 2 zandstraalstructuur is door Compañero uitgedacht speciaal voor de betonindustrie. Door de contra-zandstraalstructuur in de structuurmat krijgt het beton na ontkisting een juiste zandstraal-antislipstructuur.

Milieu- en betontechnisch verdient toepassing van de GIAN 2 structuurmat de voorkeur boven stralen: enerzijds komt er geen fijnstof vrij bij de productie, anderzijds wordt de toplaag niet poreus gestraald. Door gebruik van de GIAN 2 structuurmat behoudt het betonoppervlak een intacte toplaag en is daardoor minder vatbaar voor vocht- en vuilopname.

De GIAN 2 zandstraalstructuur is prima te combineren met onze overige zandstraalvarianten: GIAN 2S (vierkant zandstraal), GIAN 7 (noppen zandstraal), GIAN 8 (rib zandstraal) en GIAN 9 (achtkant zandstraal).

☷ ⇧GIAN 2S vierkant zandstraalstructuur R13 - VERNIEUWD

Het ruwe oppervlak zorgt voor betere grip bij gladheid door water. De groef tussen de relatief kleine vierkantjes voert het water snel af. De ruwe structuur en de waterafvoer voorkomen aquaplaning op een effectieve wijze. GIAN 2 S heeft een fraaie uitstraling en bovendien is deze structuur uiterst geschikt voor de natte omgeving.

☷ ⇧


 

GIAN 2s vierkant zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 2S vierkant zandstraal is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 3, veerooster beton, stal, stallen, GIAN, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus
GIAN 3 is verkrijgbaar in een breedte van 1,25 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 3 rib heavy duty structuur

(rib met steenslag 35 mm in combinatie met afvoergoot 10 mm in breedte richting)

De GIAN 3 rib heavy duty structuur is speciaal ontwikkeld voor veeroostervloeren. Echter, deze structuur is ook toepasbaar bij industriële loopvlakken waar veel modderachtig vuil (derrie) wordt meegenomen onder de (werk)schoen. Maximale breedte van dit profiel is 125 cm.

☷ ⇧GIAN 4 steenslagstructuur

Een robuust ogende antislipstructuur met een prachtig, grillig lijnenspel van licht en donker. Sommige gebruikers zien hier een slangenhuid in, andere meer een diamantstructuur.

☷ ⇧


 


GIAN 5 plus: GIAN 5a piramide, GIAN 5b bolpiramide en GIAN 5c lijnpiramide

Het ruwe oppervlak van deze drie sterk op elkaar gelijkende structuren zorgt voor een betere grip. De lijnpiramide structuur oogt alsof er met een bezem over het natte beton is geveegd. De GIAN 5 plus range is uitsluitend op aanvraag leverbaar. Wij hebben deze structuren niet of beperkt in voorraad. Informeer s.v.p. vooraf over de speciale verwerkingsinstructies en esthetische garanties (vaak problemen met luchtbel insluiting).


GIAN 6 gedrukt geweven structuur (9 x 2,5 mm)

Stroefheid ontstaat door het horizontale en verticale gebolde oppervlak.

Het testresultaat van de GIAN 6 is net voldoende bij leren schoenzolen op een natte ondergrond. Wij adviseren daarom de loopvlakken van de GIAN 6 regelmatig goed te reinigen, met name aan de schaduwzijde van het gebouw. Vanwege de kans op gladheid door algvorming raden wij af om planten te plaatsen op galerijen met de GIAN 6 structuur.

☷ ⇧


 

GIAN 6 structuur
GIAN 6 is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: voldoende.

GIAN 7, noppen met zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 7 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 7 noppen met zandstraalstructuur (29 mm)

Het ruwe oppervlak zorgt voor betere grip bij gladheid door water. De groef tussen de noppen (rond 29 mm) voert het water snel af. De ruwe structuur en de waterafvoer voorkomen aquaplaning op een effectieve wijze. De ronde, fraaie uitstraling van GIAN 7 noppen geeft het beton iets zachts mee, waardoor deze structuur haast in elk gebouw toepasbaar is.

☷ ⇧GIAN 8 zandstraal rib

(rib met zandstraal 20 mm in breedterichting)

Deze elegante betonstructuur heeft vele toepassingsmogelijkheden. De haaks op de looprichting staande zandstraalrib van 20 millimeter breed wordt telkens 10 millimeter onderbroken. Het ruwe gedeelte gaat aquaplaning effectief tegen. De beperkte diepte en breedte van de groef van de GIAN 8 zandstraal rib voorkomt echter dat gebruikers van rolstoelen of scootmobielen hobbels ervaren. Met andere woorden: degenen die over het prefab beton rijden, voelen geen trillingen.

De GIAN 8 zandstraal rib is een variatie op een veel toegepaste structuur in natuursteen. Hij geeft een luxe uitstraling aan bijvoorbeeld trappen, galerijen en het loopvlak van voetgangersbruggen.

☷ ⇧


 

GIAN 8, rib zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 8 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 9, achtkant zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 9 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.

GIAN 9 achtkant met zandstraalstructuur (12 x 12 mm)

Deze structuur is een speelse vormvariant van de GIAN 2 S. De achtkanten, die van een afstandje cirkels lijken, geven een bijzondere uitstraling aan het complex waarin ze zijn toegepast. En, speels of niet, de antislipeigenschappen van deze structuur zijn uitstekend te noemen.

☷ ⇧GIAN 10 gematteerd glad

De GIAN 10 heeft een licht gematteerde structuur die het betonoppervlak een fluwelen uitstraling geeft. De glad ogende structuur zorgt bij gebruik binnenshuis voor goede antislipeigenschappen.

De GIAN 10 voorkomt dat beton gaat glimmen. Daarom passen architecten en aannemers deze gematteerde structuur soms om puur esthetische redenen toe in de gevels van gebouwen.

☷ ⇧

 

GIAN 10, mat beton, gematteerd, glad, gevel
De GIAN 10 is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.

GIAN 600 D, Terrazzo, profiel, beton,  gevel, betonstructuren, gevelstructuren, GIAN 600D
De GIAN 600 Terrazzo is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.

GIAN 600 Terrazzo - NIEUW

Deze nieuwe structuur uit de GIAN lijn is speciaal bedoeld om een betonwand op economische wijze te verfraaien. Door een speciale ets techniek heeft Compañero een structuurmat kunnen ontwikkelen die het licht breekt en een 'donker-licht' schakering geeft aan het beton. Daarmee lijkt het alsof de betonwand een terrazzo wand is. De GIAN 600 structuurmat wordt in de betonmal geplakt en gaat moeiteloos vele betonstortingen mee. Door deze duurzaamheid van de GIAN 600 Terrazzo is de meerprijs per m2 betonwand zeer gering.

Natuurlijk kan de terrazzo structuur ook gebruikt worden voor loopvlakken we adviseren wel het beton met deze structuur te hydrofoberen (beschermen voor vuil indringing en het versterken van de toplaag). Zie onze informatie onder betonbescherming.

☷ ⇧GIAN 800 Natuursteen - NIEUW

Deze nieuwe GIAN structuur is speciaal bedoeld om een betonelement (trap-, balkon- of gevelelement) op economische wijze te verfraaien. Door een speciale techniek heeft Compaņero een dunne structuurmat kunnen ontwikkelen die een natuursteen afdruk geeft aan het beton. Daarmee lijkt het alsof het betreffende betonelement natuursteen is. De GIAN 800 structuurmat wordt in de betonmal geplakt en gaat moeiteloos vele betonstortingen mee.

☷ ⇧


GIAN 800 Natuursteen, profiel, beton,  gevel, betonstructuren, gevelstructuren
De GIAN 800 Natuursteen is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.

 

GIAN 800 Natuursteen, profiel, beton,  gevel, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 800 natuursteen betonafdruk tegel circa 200 x 200 mm.

 

GIAN 800 Natuursteen, profiel, beton,  gevel, betonstructuren, gevelstructuren
GIAN 800 - door het toepassen van vellingkanten in de mal ontstaat er een tegelstructuur op het betonelement.