Startpagina

Over Compañero

GIAN
Antislipstructuren

GIAN
Praktijkvoorbeelden

GIAN
Testresultaten

Video-uitleg GIAN (2 min)

GIAN Concrete Art
Gevelstructuren

Betonbescherming

Technische documentatie

Contact

Gevelstructuren, teksten, tekeningen en symbolen in beton


Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

GIAN Concrete Art
GIAN Concrete Art is een nieuwe techniek om symbolen, letters, fantasieontwerpen en zelfs afbeeldingen te vervaardigen in beton. Deze nieuwe techniek, gecombineerd met de kwaliteiten van de GIAN structuurmat (makkelijk te verwerken en vele malen te gebruiken) voorziet in de wensen van opdrachtgevers, architecten, betonbedrijven en mallenmakers.

Naast de onderstaande beknopte informatie is ook informatie beschikbaar in
deze documentatie.

Reliëf in beton
Compañero heeft lang gezocht naar een economisch aantrekkelijke oplossing om betonnen gevelelementen te verfraaien. Dit is gelukt door middel van een computergestuurde snijtechniek. Deze techniek biedt een grote vrijheid in vormgeving. Door de ontwerpen geheel uit de GIAN 100 gladde structuurmat te snijden en op de malbodem van de betonmal vast te plakken, ontstaat er een verdiepte of opliggende structuur in het beton.

Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

Standaard uitvoeringen
De GIAN 100 is een gladde structuurmat van 3 mm dik met een speciale bovenlaag die het beton een visueel gladde en nagenoeg poriënvrij oppervlak geeft. De mat is 2 meter breed en de lengte is onbeperkt. Ook kan er voor een extra accent in het beton met de GIAN 1-10 structuurmatten worden gewerkt. Er zijn vele combinaties mogelijk.

Schaduwbeton, Terrazzo, lichtschakering in beton
GIAN 600 D Terrazzo.GIAN 600 D Terrazzo
Deze nieuwe structuur uit de GIAN lijn is speciaal bedoeld om een betonwand op economische wijze te verfraaien. Door een speciale ets techniek heeft Compañero een structuurmat kunnen ontwikkelen die het licht breekt en een 'donker-licht' schakering geeft aan het beton. Daarmee lijkt het alsof de betonwand een terrazzo wand is. De GIAN 600 D structuurmat wordt in de betonmal geplakt en gaat moeiteloos 150 betonstortingen mee. Door deze duurzaamheid van de GIAN 600 D Terrazzo is de meerprijs per m2 betonwand zeer gering.

Kleuren
Naast de structuren kan het uitgeharde betonelement worden geverfd. Met behulp van sjablonen (eveneens computergestuurd uitgesneden) zijn veel kleuren combinaties mogelijk.

Aanlevering ontwerpen
Graag ontvangen wij de ontwerpen in een contour lijntekening (Illustrator) in EPS, PDF, AI of DXF-file; met deze file kan de computergestuurde snijmachine direct de opdracht uitvoeren en zijn er geen extra ontwerpkosten.

Andere gevelstructuren

We hebben verschillende andere mogelijkheden om gevels te voorzien van structuur, zie hieronder een selectie van projecten en foto's van het betonresultaat. Graag informeren wij u over de diverse mogelijkheden.

Structuurplaten zoals hout, steen, natuursteen in beton
Standaard structuurplaten baksteen, natuursteen of hout.

Uitwassen van beton doormiddel van cement vertrager. Teksten, afbeeldingen en symbolen in beton.
Uitwassystemen met cement vertragend papier.