Startpagina

Over Compaņero

GIAN
Antislipstructuren

GIAN
Praktijkvoorbeelden

GIAN
Testresultaten

Video-uitleg GIAN (2 min)

GIAN Concrete Art
Gevelstructuren

Betonbescherming

Technische documentatie

Contact

GIAN waaier
bimobject

GIAN Antislipstructuren voor trap, galerij en balkon

GIAN: een dunne structuurmat die in de betonmal wordt geplakt

GIAN is de naam van de innovatieve structuurmat van Compaņero. Deze structuurmat is makkelijk te verwerken en vele malen te gebruiken. Bij de Nederlandse en Belgische prefabbetonbedrijven zijn onze structuurmatten bekend. Hieronder staan voorbeelden van betonafdrukken gemaakt met behulp van de GIAN structuurmatten.

Onder het hoofdstuk testresultaten op deze website staan de resultaten van KIWA en/of TÜV Rheinland.

Naast de onderstaande beknopte informatie is ook uitgebreide informatie beschikbaar in
deze documentatie.

Overzicht betonafdrukken van de GIAN antislipstructuren (klik op foto)

GIAN, anti-slip, structuur, profiel, beton, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenAquaplaning

Tijdens het lopen kan een speciale vorm van aquaplaning optreden. Automobilisten kennen dit verschijnsel. Als ze over een natte snelweg rijden, kan zich tussen het wegdek en de banden een dunne waterfilm vormen. Daardoor verliest de auto even contact met het asfalt en wordt korte tijd onbestuurbaar.
Iets dergelijks gebeurt wanneer iemand loopt op, bijvoorbeeld, een natte gladde ondergrond. De dunne waterfilm tussen de schoenzool en de vlakke ondergrond veroorzaakt een extreem lage wrijvingsweerstand, waardoor een grote kans op uitglijden ontstaat.

Aquaplaning op trappen, galerijen, balkons en andere loopvlakken kan effectief worden tegengegaan. De eerste stap in dit proces is ervoor te zorgen dat het water onder de schoenzool snel wegvloeit. Daarom ‘stempelen’ bijna alle GIAN structuren kleine kanaaltjes in het beton, waarin de schoenzool het water weg kan persen.
De tweede stap in het proces om beton optimale antislipeigenschappen te geven, is de combinatie met een microreliëfstructuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van een GIAN structuurmat die een zandstraalstructuur stempelt in het beton. Door de zandstraalstructuur krijgt aquaplaning überhaupt geen kans om zich te ontwikkelen.

Advies:
Voor een optimale antislipveiligheid op betonnen loopvlakken adviseren wij structuren die afvoerkanaaltjes en een microreliëfstructuur combineren.

 

GIAN 1 groot ruitstructuur (35 x 14 mm)

De GIAN 1 groot ruit is t.o.v. de vroegere wafel klein* sterk verbeterd. Een verbrede afwateringsgroef voert hemelwater nu nog sneller af. Dit afvloeiingsproces wordt versterkt bij betreding van het betonnen loopoppervlak. Door het afrollen van de schoen wordt het water in de groef geperst.
GIAN 1 groot gaat dus op twee manieren aquaplaning effectief tegen.

Een andere vernieuwing van GIAN 1 groot is de vergroting van de ruit. De nieuwe afmetingen
zijn 35 x 14 mm. Dat levert een fraaier beeld op, want de vergrote structuur is rustiger voor het oog.
* de wafel klein blijft leverbaar onder de naam GIAN 0.

GIAN 1 ruit en wafel beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 1 groot ruitstructuur is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 2 zandstraalstructuur - R13

De GIAN 2 zandstraalstructuur is door Compaņero uitgedacht speciaal voor de betonindustrie. Door de contra-zandstraalstructuur in de structuurmat krijgt het beton na ontkisting een juiste zandstraal-antislipstructuur.

Milieu- en betontechnisch verdient toepassing van de GIAN 2 structuurmat de voorkeur boven stralen: enerzijds komt er geen fijnstof vrij bij de productie, anderzijds wordt de toplaag niet poreus gestraald. Door gebruik van de GIAN 2 structuurmat behoudt het betonoppervlak een intacte toplaag en is daardoor minder vatbaar voor vocht- en vuilopname.

De GIAN 2 zandstraalstructuur is prima te combineren met onze overige zandstraalvarianten: GIAN 2S (vierkant zandstraal), GIAN 7 (noppen zandstraal), GIAN 8 (rib zandstraal) en GIAN 9 (achtkant zandstraal).

GIAN 2 zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 2 zandstraalstructuur is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 2 S vierkant met zandstraalstructuur - VERNIEUWD

Het ruwe oppervlak zorgt voor betere grip bij gladheid door water. De groef tussen de relatief kleine vierkantjes voert het water snel af. De ruwe structuur en de waterafvoer voorkomen aquaplaning op een effectieve wijze. GIAN 2 S heeft een fraaie uitstraling en bovendien is deze structuur uiterst geschikt voor de natte omgeving.

GIAN 2s vierkant zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 2S vierkant met zandstraalstructuur is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 3 rib heavy duty structuur
(rib met steenslag 35 mm in combinatie met afvoergoot 10 mm in breedte richting)

De GIAN 3 rib heavy duty structuur is speciaal ontwikkeld voor veeroostervloeren. Echter, deze structuur is ook toepasbaar bij industriële loopvlakken waar veel modderachtig vuil (derrie) wordt meegenomen onder de (werk)schoen. Maximale breedte van dit profiel is 125 cm.

GIAN 3, veerooster beton, stal, stallen, GIAN, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneusNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 3 is verkrijgbaar in een breedte van 1,25 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 4 steenslagstructuur

Een robuust ogende antislipstructuur met een prachtig, grillig lijnenspel van licht en donker. Sommige gebruikers zien hier een slangenhuid in, andere meer een diamantstructuur.

GIAN 4, steenslag beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 4 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 5 plus: GIAN 5a piramide, GIAN 5b bolpiramide en GIAN 5c lijnpiramide

Het ruwe oppervlak van deze drie sterk op elkaar gelijkende structuren zorgt voor een betere grip. De lijnpiramide structuur oogt alsof er met een bezem over het natte beton is geveegd. De GIAN 5 plus range is uitsluitend op aanvraag leverbaar. Wij hebben deze structuren niet of beperkt in voorraad. Informeer s.v.p. vooraf over de speciale verwerkingsinstructies en esthetische garanties (vaak problemen met luchtbel insluiting).

GIAN 5a GIAN 5b GIAN 5c Naar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 5a piramide 3x3 mm
GIAN 5b bolpiramide 2x3 mm
GIAN 5c lijnpiramide 1 mm


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 6 gedrukt geweven structuur (9 x 2,5 mm)

Stroefheid ontstaat door het horizontale en verticale gebolde oppervlak.

Het testresultaat van de GIAN 6 is net voldoende bij leren schoenzolen op een natte ondergrond. Wij adviseren daarom de loopvlakken van de GIAN 6 regelmatig goed te reinigen, met name aan de schaduwzijde van het gebouw. Vanwege de kans op gladheid door algvorming raden wij af om planten te plaatsen op galerijen met de GIAN 6 structuur.

Naar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 6 is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.
Antislip: voldoende.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 7 noppen met zandstraalstructuur (29 mm)

Het ruwe oppervlak zorgt voor betere grip bij gladheid door water. De groef tussen de noppen (rond 29 mm) voert het water snel af. De ruwe structuur en de waterafvoer voorkomen aquaplaning op een effectieve wijze. De ronde, fraaie uitstraling van GIAN 7 noppen geeft het beton iets zachts mee, waardoor deze structuur haast in elk gebouw toepasbaar is.

GIAN 7, noppen met zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 7 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 8 zandstraal rib (rib met zandstraal 20 mm in breedterichting)

Deze elegante betonstructuur heeft vele toepassingsmogelijkheden. De haaks op de looprichting staande zandstraalrib van 20 millimeter breed wordt telkens 10 millimeter onderbroken. Het ruwe gedeelte gaat aquaplaning effectief tegen. De beperkte diepte en breedte van de groef van de GIAN 8 zandstraal rib voorkomt echter dat gebruikers van rolstoelen of scootmobielen hobbels ervaren. Met andere woorden: degenen die over het prefab beton rijden, voelen geen trillingen.

De GIAN 8 zandstraal rib is een variatie op een veel toegepaste structuur in natuursteen. Hij geeft een luxe uitstraling aan bijvoorbeeld trappen, galerijen en het loopvlak van voetgangersbruggen.

GIAN 8, rib zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 8 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 9 achtkant met zandstraalstructuur (12 x 12 mm)

Deze structuur is een speelse vormvariant van de GIAN 2 S. De achtkanten, die van een afstandje cirkels lijken, geven een bijzondere uitstraling aan het complex waarin ze zijn toegepast. En, speels of niet, de antislipeigenschappen van deze structuur zijn uitstekend te noemen.

GIAN 9, achtkant zandstraal beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon, brug, perron, tegel, gevel, loopvlakstructuur, loopvlakstructuren, antislip, betonstructuur, gevelstructuur, loopvlak, betonstructuren, gevelstructurenNaar overzicht GIAN antislipsturcturen
GIAN 9 is verkrijgbaar in een breedte van 2 meter.
Antislip: zeer goed.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 10 gematteerd glad

De GIAN 10 heeft een licht gematteerde structuur die het betonoppervlak een fluwelen uitstraling geeft. De glad ogende structuur zorgt bij gebruik binnenshuis voor goede antislipeigenschappen.

De GIAN 10 voorkomt dat beton gaat glimmen. Daarom passen architecten en aannemers deze gematteerde structuur soms om puur esthetische redenen toe in de gevels van gebouwen.

GIAN 10, mat beton, gematteerd, glad, gevel, GIAN 10.Naar overzicht GIAN antislipsturcturen
De GIAN 10 is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.


Informatie over aquaplaning : klik hier »

 

GIAN 600 D Terrazzo - NIEUW

Deze nieuwe structuur uit de GIAN lijn is speciaal bedoeld om een betonwand op economische wijze te verfraaien. Door een speciale ets techniek heeft Compaņero een structuurmat kunnen ontwikkelen die het licht breekt en een 'donker-licht' schakering geeft aan het beton. Daarmee lijkt het alsof de betonwand een terrazzo wand is. De GIAN 600 D structuurmat wordt in de betonmal geplakt en gaat moeiteloos 150 betonstortingen mee. Door deze duurzaamheid van de GIAN 600 D Terrazzo is de meerprijs per m2 betonwand zeer gering.

Natuurlijk kan de terrazzo structuur ook gebruikt worden voor loopvlakken we adviseren wel het beton met deze structuur te hydrofoberen (beschermen voor vuil indringing en het versterken van de toplaag). Zie onze informatie onder betonbescherming.

GIAN 600 D, Terrazzo, profiel, beton,  gevel, betonstructuren, gevelstructuren, GIAN 600D Naar overzicht GIAN antislipsturcturen
De GIAN 600 D Terrazzo is verkrijgbaar in breedtes van 2 en 3 meter.


Informatie over aquaplaning : klik hier »


GIAN anti-slip structuur op beton trap, bordes, galerij, balkon, brug, tegel en perron.
 
Gian 9GIAN 600 D TerrazzoGian 10Gian 8Gian 7Gian 6Gian 5Gian 4Gian 3 ribGian 2SGian 2 Gian 1