Overzicht testrapporten (klik op foto)

GIAN testresultaten

De stroefheid van een vloeroppervlak wordt uitgedrukt in de zogeheten wrijvingscoëfficiënt (µ). De wrijvingsweerstand van een vloer kan alleen in de praktijk met behulp van testapparatuur worden gemeten.

In samenwerking met KIWA en TÜV Rheinland heeft Compañero wrijvingstesten laten uitvoeren op prefab betonelementen met een GIAN betonafdruk. Uit deze testen blijkt dat alle prefab betonelementen met een GIAN betonafdruk ruimschoots voldoen aan de gestelde eisen. Al naar gelang de toepassing kan voor de juiste antislipwaarde worden gekozen, van normaal antislip voor binnentoepassingen tot zeer hoog antislip voor natte ruimten en buitenruimten.

Nagenoeg alle GIAN structuren vallen in de groene vlakjes van de onderstaande vergelijkingstabel. Uitgebreide informatie over de testmethode is beschikbaar in de volgende documentatie:

Documentatie

 

Vergelijkingstabel

FSC 2000, NTA 7909, DIN 51130, vergelijkingstabel

 

GIAN, ruit, wafel, beton, test, testrapport, anti-slip, structuur.
GIAN 1 groot ruit (voorheen wafel), met een brede afwateringsgroef.
GIAN, ruit, wafel, beton, test, testrapport, anti-slip, structuur.
Betonafdruk van de GIAN 1 groot ruitstructuur (35 x 14 mm) wordt getest met de Floor Slide Controle 2000 Print (FSC 2000 Print).

 

GIAN, FSC 2000, leer, rubber, kunststof schoenzool, test, testrapport, anti-slip, structuur, beton
De FSC 2000 print meet de wrijvingsweerstand van een vloeroppervlak en gebruikt daarbij drie standaardglijders. De proef wordt in droge en in natte toestand uitgevoerd, met de drie standaardglijders (nabootsing van de schoenzool) van respectievelijk rubber, kunststof en leer.

 

 

GIAN 7, noppen met zandstraal, beton, FSC 2000.
De FSC 2000 print meet in natte toestand de wrijvingsweerstand van de betonafdruk van de GIAN 7 noppen met zandstraal.
GIAN beton, test, FSC 2000
De betonplaten met afdrukken van GIAN structuurmatten worden getest met de FSC 2000 print van TÜV Rheinland.

 


GIAN hellingproef