Voorbeelden GIAN Concrete Art (klik op foto)

GIAN Concrete Art reliëf in beton

GIAN Concrete Art is een nieuwe techniek om symbolen, cijfers, letters, fantasieontwerpen en zelfs afbeeldingen te vervaardigen in beton.

Compañero heeft lang gezocht naar een economisch aantrekkelijke oplossing om betonnen gevelelementen te verfraaien. Dit is gelukt door middel van een computergestuurde snijtechniek. Deze techniek biedt een grote vrijheid in vormgeving.

 

Door middel van computergestuurd snijden kan zowel met de GIAN structuurmat, als met cementvertragend papier, uw ontwerp exact worden overgenomen in beton.

Door de ontwerpen geheel uit de GIAN 100 gladde structuurmat te snijden en op de malbodem van de betonmal vast te plakken, ontstaat er een verdiepte of opliggende structuur in het beton.

 

Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

 

Standaard uitvoeringen

De GIAN 100 is een gladde structuurmat van 2, 3 of 5 mm dik met een speciale bovenlaag die het beton een visueel gladde en nagenoeg poriƫnvrij oppervlak geeft. Ook kan er voor een extra accent in het beton met de andere GIAN structuurmatten worden gewerkt. Er zijn vele combinaties mogelijk.

Uitgewassen beton door middel van cementvertragend papier

Met behulp van een cementvertragend papier wordt een ontwerp in de vorm van een afbeelding of tekst in het beton aangebracht.
De vrijheid van het ontwerp in het cementvertragend papier is groot; zelfs kleine details in foto's worden zichtbaar in het beton.

 

Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton
Afdruk, tekening, tekst, symbolen in beton

 

Aanlevering ontwerpen

Graag ontvangen wij de ontwerpen in een contour lijntekening (Illustrator) in EPS, PDF, AI of DXF-file; met deze file kan de computergestuurde snijmachine direct de opdracht uitvoeren en zijn er geen extra ontwerpkosten.