GIAN 1 groot ruitstructuur (35 x 14 mm) R12

gian1 groot ruitstructuur beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus

 

De GIAN 1 groot ruit is t.o.v. de vroegere wafel klein* sterk verbeterd. Een verbrede afwateringsgroef voert hemelwater nu nog sneller af. Dit afvloeiingsproces wordt versterkt bij betreding van het betonnen loopoppervlak. Door het afrollen van de schoen wordt het water in de groef geperst. GIAN 1 groot gaat dus op twee manieren aquaplaning effectief tegen.

Een andere vernieuwing van GIAN 1 groot is de vergroting van de ruit. De nieuwe afmetingen zijn 35 x 14 mm. Dat levert een fraaier beeld op, want de vergrote structuur is rustiger voor het oog.

* de wafel klein blijft leverbaar onder de naam GIAN 0.

Download BIM-object Download bestektekstTestresultaat betonafdruk GIAN 1

gian1 groot ruitstructuur beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkonBetonelement met GIAN 1 structuur

GIAN 1 groot ruitstructuur beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon

 GIAN 1 structuurmat

GIAN 1 groot ruitstructuur beton, anti-slip, structuur, profiel, trap, trapneus, bordes, galerij, balkon
GIAN 1 op rol leverbaar in breedtes van 2+ en 3+ meter.

Indicatieve berekening voor de kostprijs van de GIAN-structuurafdruk


Indicatieve berekening bij het toepassen van de GIAN anti-slipstructuur voor betonelementen, zoals trappen, balkons en galerijen.

(Elk project heeft zijn eigen bijzonderheden, de genoemde m² prijzen zijn richtprijzen, er wordt geen rekening gehouden met het eventueel ombouwen van de betonmal).


Meerdere malen betonstorten in de betonmal zorgt voor een lagere kostprijs van de GIAN-betonafdruk:
Het hergebruik van de betonmal is gunstig voor de kostprijs van de betonmal én ook voor de GIAN-structuurmat die in de betonmal wordt verwerkt.

Door het meermaals gebruiken van de betonmal, waarin de GIAN-structuurmat is verwerkt, wordt de vierkante meter (m²) prijs van de GIAN-antislipafdruk aantrekkelijk laag.


Berekende prijzen zijn inclusief verlijmen, snijafval en eventueel reparaties gedurende het verwerkingsproces:
Bij een gemiddeld gebruik van 25 x van de betonmal is de m² prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: € 2,40 p/m²

Bij een gemiddeld gebruik van 50 x van de betonmal is de m² prijs van een GIAN-antislipafdruk in het betonelement, zoals: trap, balkon of galerijplaat: € 1,20 p/m²Aquaplaning

Tijdens het lopen kan een speciale vorm van aquaplaning optreden. Automobilisten kennen dit verschijnsel. Als ze over een natte snelweg rijden, kan zich tussen het wegdek en de banden een dunne waterfilm vormen. Daardoor verliest de auto even contact met het asfalt en wordt korte tijd onbestuurbaar. Iets dergelijks gebeurt wanneer iemand loopt op, bijvoorbeeld, een natte gladde ondergrond. De dunne waterfilm tussen de schoenzool en de vlakke ondergrond veroorzaakt een extreem lage wrijvingsweerstand, waardoor een grote kans op uitglijden ontstaat.

Aquaplaning op trappen, galerijen, balkons en andere loopvlakken kan effectief worden tegengegaan. De eerste stap in dit proces is ervoor te zorgen dat het water onder de schoenzool snel wegvloeit.

valgevaar

Daarom ‘stempelen’ bijna alle GIAN structuren kleine kanaaltjes in het beton, waarin de schoenzool het water weg kan persen. De tweede stap in het proces om beton optimale antislipeigenschappen te geven, is de combinatie met een microreliëfstructuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van een GIAN structuurmat die een zandstraalstructuur stempelt in het beton. Door de zandstraalstructuur krijgt aquaplaning überhaupt geen kans om zich te ontwikkelen.

Advies:
Voor een optimale antislipveiligheid op betonnen loopvlakken adviseren wij structuren die afvoerkanaaltjes en een microreliëfstructuur combineren.

 

hellingproef
Alle GIAN antislipbetonafdrukken zijn getest door KIWA, volgens: DIN 51130 : 2014.Download BIM-object/bestektekst

Download BIM-object Download bestektekst